Molkomsprofilen Jesper Karlsson hoppas att tränarbytet ska få i gång poängproduktionen. Molkomsprofilen Jesper Karlsson hoppas att tränarbytet ska få i gång poängproduktionen. Foto: Dennis Pavlovic

Ny tränare ska rädda Jespers Karlstad

 20130201

Dan Lundqvist ersätter Tomas Colling som huvudtränare för Superligajumbon Karlstad IBF. Molkomsfostrade Jesper Karlsson hoppas att tränarbytet ska ge energi till ett nytt Superligakontrakt.
   – Jag tror vi kan fixa det här, säger Jesper.

 Smått fantastiska 80 poäng på 34 matcher i Hagfors förra säsongen tog talangen Jesper Karlsson till Superligan och Karlstad IBF. Men debutsäsongen i högsta serien har rent lagmässigt varit tuff. Jumbon Karlstad har sju raka förluster och är i starkt behov av att börja vinna för att ha chans till spel i Superligan även nästa säsong. I tisdags valde föreningen att agera för att vända trenden. Tomas Colling hoppar i samförstånd med styrelsen av som huvudtränare. Dan Lundqvist, som tidigare tränat Skoghall i allsvenskan, tar över med Michael Bergqvist som assisterande tränare.
   – Jag hoppas att det här på något sätt leder till att vi tar fler poäng och håller oss kvar, säger Jesper Karlsson om förändringarna.
   Dan Lundqvist ledde laget redan på onsdagens träning.  Jesper fick ett bra första intryck av sin nya tränare.
   – Det känns som att han kör raka rör. Han vill verkligen att vi ska fixa det här och tror verkligen på oss.  Det var den känslan jag fick.

"Läget kunde varit bättre"
Med sju matcher kvar att spela har Karlstad sju poäng upp till säker mark i tabellen.
   – Läget kunde ha varit bättre, om man säger så. Men samtidigt är det 21 poäng kvar att spela om. Fyra vinster och tolv poäng till kan räcka. Det blir tufft men det är långt från kört.
Hur viktigt är det att ni börjar vinna snart?
   – Det är inte kört om vi förlorar mot Warberg nästa helg, men jag tror det är en nyckelmatch. Vinner vi den kan vi få in lite vinnarinstinkt. Det har varit lite tungt men det är inte slut än. Det kan vända.
Vad tror du om era chanser mot Warberg?
   – Jag tror vi har alla förutsättningar för att vinna. Vi spelar hemma och det har gått lite knackigt för dom.  De förlorade mot AIK i förra matchen och AIK är inte bland de bättre lagen den här säsongen.

"Fungerat bra på slutet"
Något som backar upp Jespers optimism är att Karlstad, trots många förluster i rad, varit på gång på slutet. Tre av de fyra senaste matcherna har slutat med snöplig förlust i sudden. Karlstad har dessutom haft ledningen i tre av de här fyra matcherna.
   – Det har fungerat bra på slutet. Vi har börjat hitta mer rätt i kedjorna samtidigt som alla har börjat spela som om det gällde liv och död. Vi måste slita som djur i varje match för att vi ska ha någon chans. Gör vi det är vi med i varje match. Det är synd att vi inte har gjort det hela säsongen.
Hur känns det att åka på så här många hedersamma förluster i rad?
   – Det är skit, det värsta jag vet. Jag förlorar hellre med 10-2. Fast samtidigt är det ett bra bevis på att man är med i matcherna, säger Jesper.
Han fortsätter:
   – Men jag är väldigt sugen på en seger nu. Det var ett tag sedan vi fick de där tre poängen.

Dennis Pavlovic

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR