Herrarnas sjuka vändning ledde till en poäng

 20131207

SK Örnens herrar begav sig under fredagskvällen iväg till Storfors för match i division fem östra. En match som började väldigt tungt men som till slut ändå fick ett lyckligt slut.

Text: Fredrik Narvelid

Det var en dramatisk match som utspelade sig i Storfors under fredagskvällen. Efter halva matchen spelad så låg Örnen under med hela 5-1. Men sedan kom time-outen och således vändningen i matchen.
– Vi gör en riktigt odisciplinerad första period, den var inte alls bra, säger tränaren Kent-Olof Wenkler.

Stark vändning 

Junioren Eric Forsberg reducerade i den andra perioden till 5-2 och sedan så flöt det bara på. Två mål till hanns med av Örnen innan den andra perioden var slut och laget var nästan ikapp. Underläge med 5-4 inför den sista perioden. 6,15 minuter in i den avslutande perioden så gör kaptenen Fredrik Strömmer det så viktiga 5-5 målet. En onödig utvisning gör sedan att Storfors kan återta ledning och en minut senare sätta 7-5.

Kvitterat med fyra sekunder kvar

Reducering till 7-6 kommer genom Marcus Nilsson och med fyra sekunder kvar av matchen tilldelas Örnen ett frislag. Ett frislag som Fredrik Strömmer tar hand om och stänker in slutresultatet 7-7. I och med detta oavgjorda resultat så är nu herrarna obesegrade i fem raka matcher och återfinns på en fjärdeplats i tabellen.
– Vi visar en enorm lagmoral. Vi reser oss verkligen ur askan. Andramålvakten Johan Dahlén är någon som ska nämnas, han kommer in vid underläge 1-5, det är inte enkelt. Jag är nöjd med poängen vi tar ikväll, säger Kent-Olof.

Tabell finns via denna länk: http://www.innebandy.se/Templates/IDA/CompetitionInfo.aspx?PageId=21251&CompetitionID=17031&epslanguage=SV

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR