Örnen jobbade hårt för att ta femte raka segern i ligan. Örnen jobbade hårt för att ta femte raka segern i ligan. Foto: Daniel Rasmusson

Örnen ett steg närmare division 2

 20140215

 

SK Örnen tog på lördagen emot Dotteviks IF. Matchen blev en svängig tillställning, där lagen turades om att ha ledningen. Till slut kunde Örnen gå segrande ur matchen, efter ett sent 5-4 mål.

Gästerna började matchen bra och hade ett skott i stolpens utsida efter drygt 30 sekunder. Det var ändå Örnen som skulle ta ledningen två minuter in i matchen, genom Jenny Johansson. Efter målet tog hemmalaget över och spelade riktigt bra. Det resulterade i ytterligare ett mål. När matchuret stod på 8.17 tryckte Anna Danielsson upp 2-0 i det bortre krysset. Ett resultat som stod sig perioden ut, en period som bjöd på bra spel där Örnen var snäppet vassare.

Tappad ledning
Den andra perioden var däremot inte lika bra från Örnen. Inom loppet av en minut och nitton sekunder hade Dottevik kommit tillbaka in i matchen med två mål från Sandra Mohlins klubba. Det andra var en snygg styrning framför mål. Gästerna fortsatte att trycka på och Örnen hängde inte riktigt med. Det gjorde att Lisa Lundqvist kunde sätta 2-3 efter åtta och en halv minut.
Örnen kom igång efter drygt tio minuter, men överlag var det ingen bra period från hemmalaget.
– Jag vet inte vad som hände i andra perioden, kanske var det en omedveten säkerhet med en 2-0 ledning, säger Örnens tränare Bengt Porth.

Stark vändning
Det blev ännu tyngre för Örnen när Lisa Lundqvist gjorde sitt andra mål i matchen. Det kom i spel fyra mot fem. Men hemmalagets replik kom ganska snabbt. Tre minuter efter 2-4 målet gjorde Jenny Nilsson 3-4, ett psykologiskt viktigt mål. Det gjorde att Örnen fick fart och spelade riktigt bra. Efter dryga sju minuter var laget i kapp, efter mål av Alexandra Lundh. Avslutningen på matchen blev riktigt spännande, där båda lagen jagade ett segermål. Det var hemmalaget som skulle få jubla. Med tre och en halv minut kvar avgjorde Anna Danielsson matchen med sitt andra mål för kvällen.
Bengt Porth var nöjd med femte raka segern.
– Varje poäng är oerhört viktig så här sent på säsongen, menar Bengt.

”Visar stor lagmoral”
För i och med segern gick Örnen upp i tillfällig serieledning med två matcher kvar. Det gör inte att laget ändrar målsättning, även om Bengt säger att det hade varit kul att få vinna serien.
– Men vi siktar i första hand in oss på kvalplatsen, påpekar han.
Annars var han som sagt nöjd lagets insats i dagens drabbning. En ingrediens till segern var enligt Bengt att laget högg som kobror i varje situation.
– Men det är framför allt moralen som laget visar upp när de vänder matchen som gör mig mest nöjd, säger Bengt Porth.

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR