Trots två mål från Elin Thimfors klubba räckte Örnen inte till mot Skoghall Trots två mål från Elin Thimfors klubba räckte Örnen inte till mot Skoghall Foto: Daniel Rasmusson

Tung förlust i seriefinalen

 20140219

 

I går spelades det en seriefinal i innebandyns division tre för damer. Serietvåan Skoghalls IBK U kom på besök till Molkom. Det blev en tung förlust för SK Örnen i en jämn match som slutade 3-5. 
Text: Fredrik Narvelid

Seriefinal och nästan 100 personer tog sig i går till matchen mot Skoghalls IBK U. Matchen började inte alls bra för hemmalaget, gästerna tog ledningen redan efter 48 sekunder. En ledning som stod sig perioden ut.
– Vår taktik inför matchen var att gå upp högt och pressa deras backar. Något som gav utdelningen i andra perioden, säger Bengt Porth, tränare för laget.

Bättre andra period
Örnen gick ut i den andra perioden med ett högre tempo och löpte riktigt bra. Det gav också utdelning. Fem minuter in i den andra perioden gör Elin Thimfors 1-1 på frislag. Samma Elin gör sedan 2-1 på ytterligare ett frislag, denna gången på en fin variant, assisterad av Miriam Nilsson. En tveksam utvisning gör sedan att hemmalaget tappar matchen. 2-2 kommer i powerplay och 2-3 kommer 16.59 in i perioden. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Dålig skärpa
Den tredje perioden börjar tungt för Örnen. Efter sju spelade minuter har bortalaget ryckt iväg till 2-5. Örnen skapar sedan lägen och lyckas göra 3-5 genom Alexandra Lundh. Närmare än så kommer man dock inte. Skärpan i avsluten finns inte riktigt där. Matchen slutar med förlust, 3-5.
– Skoghall är sett över hela matchen det bättre laget, vi hade lägen men sätter dem tyvärr inte, säger Bengt.

Kvalplats hägrar
I och med gårdagens resultat så ligger nu Örnen på en andraplats i tabellen, vilket också skulle resultera i en kvalplats till division två. Tabellen just nu haltar en del och Örnen spelar sista seriematchen den 8 mars, borta mot Sjöstads IF U.
Vårt mål är fortfarande att ta kvalplatsen, Lekvattnet kommer nog bli för tuffa att ro på, säger Bengt. 

 

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR