Örnen utslaget ur DM

 20150907

SK Örnen fick i helgen respass i damernas DM-turnering. Trots det är tränare Bengt Porth nöjd med spelet. ”Vi gör två bra matcher”.

Text: Villegas Petterson

Det blev ingen drömstart på säsongen för SK Örnen. I lördagens DM matcher lyckades man bara skrapa ihop en poäng men och andra sidan har man inte haft så många träningsmatcher så det var en bra uppladdning inför seriesstarten om två veckor. Laget hamnade i en ganska tuff grupp och lottades mot serierivalen GS86 samt Division 1 laget Hagfors. Örnen inledde matchspelet mot Hagfors i en match som slutade oavgjort, 1-1.

- Det var lite spel åt bägge håll, vi skapar några riktigt bra målchanser men tyvärr är vi inte tillräckligt effektiva. Men på det stora hela var det ett rättvist resultat, säger lagets tränare, Bengt Porth.

GS86 väntade i andra matchen, ett lag som till stor del består av spelare som spelat högre upp i seriesystemet. Dom har bland annat fått in tre spelare i år som har erfarenhet från Svenska superligan.

- Till en början visade vi lite för mycket respekt för dom och de hade ett stort bollinnehav, men ju mer matchen gick desto mer växte vi in i den och vi hade också några bra målchanser. Det var roligt att se, vi har inte haft så många träningsmatcher så vi såg det här som en bra värdemätare.

Bengt vill lyfta fram försvarsspelet under dom två matcherna samt Mirjam Nilsson som gjorde lagets mål mot Hagfors. Laget som gör sin andra säsong i Division 2 har inte satt någon riktig målsättning mer än att etablera sig som lag i serien. En rimlig målsättning för ett lag från en liten ort påpekar Porth. Nu väntar två veckors träning inför premiären den 23e september mot Karlstad IBF som är en av favoriterna i serien.

Text: Villegas Petterson

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR