Caroline Lund var bäst i hemmalaget Caroline Lund var bäst i hemmalaget

Örnen föll med flaggan i topp

 20150923

Örnens damer föll i seriepremiären hemma mot Karlstad IBF Ungdom. Trots en stark prestation räckte det inte hela vägen och bortalaget vann tämligen enkelt.

Text: Villegas Petterson. Foto: Jonas Griberg

 

Karlstad satte direkt tryck på hemmalaget och var nära att ta ledningen redan efter 14 sekunder men bollen tog i burgaveln. Hemmalaget fick inte låna bollen och Karlstad tryckte på allt mer. Målet skulle också komma, i den fjärde minuten hittade Sofia Ygfeldt in till Lisa Kiirikki som kunde sätta in ledningsmålet på halvvolley. Karlstad fortsatte att trycka på och det dröjde inte många minuter innan Matilda Eriksson kunde stöta in 2-0 målet på en retur från Ebba Wiren. Efter 2-0 målet kom Örnen in mer och mer i matchen och skulle till slut få utdelning. Miriam Nilsson bröt bollen på mitten och spelade fram till lagkaptenen Caroline Lundh som snyggt tryckte upp reduceringen i bortre krysset. Örnen hade också en bra kvitteringschans på ett frislag men bolen tog i stolpen.

Den andra perioden började likt den första och bortalaget behövde inte lång tid på sig att utöka ledningen. Redan efter 56 sekunder utökade My Melin ledningen till 3-1. Karlstad fortsatte att dominera bollinnehavet och skapade flera chanser. Malin Johansson i Örnen fick göra flera viktiga räddningar och höll hemmalaget kvar i matchen. Örnen hade svårt att ta sig över planhalvan och fick rikta in sig på försvar. Karlstad kom dock att utöka ledningen ytterligare. Hemmalaget slarvade i försvaret, Ida Persson snappade upp bollen och väntade kyligt ner Johansson och kunde skjuta in 4-1

I den tredje kom Örnen ut som ett helt nytt lag, spelövertaget för Karlstad minskade och man hade några bra kontringslägen men hade svårt att komma till avslut. Caroline Lundh gav dock hemmalaget hopp i mitten av perioden när hon snyggt reducerade till 4-2 efter passning av Therese Johansson, hennes andra mål i matchen. Men närmare än så kom inte Örnen. I stället kunde bortalaget punktera matchen och sätta 5-2 med dryga fem minuter kvar. På det stora hela gör Örnen en bra laginsats. Det är inte lätt att möta Karlstad och trots förlusten var laget nöjd med insatsen.

-          Det är första matchen för säsongen och vi möter ett bra lag. Vi är nöjda med insatsen och kommer ta med matchtempot till nästa match, säger Caroline Lundh som också blev vald till matchens lirare.

Skott 13 - 23

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR