Foto: Robert Nilsson Foto: Robert Nilsson

Ny urladdning för Örnen

 20151010

Knappt 100-talet personer tog sig till Molkoms sporthall för att bevittna herrarnas hemmapremiär igår. Det slutade med en ny urladdning och tre nya poäng.

Text: Villegas Petterson

Matchen inleddes i ett högt tempo med ganska fysiskt spel från båda lagen. Domarna satte tidigt nivån och höll den bra under hela matchen. Örnen inledde matchen klart bäst och redan i den sjätte minuten trodde publiken att hemmalaget gjort 1-0 men skottet tog i burgaveln. Men det var gästerna som skulle ta ledningen, Jonas Pettersson stötte in 0-1 efter att Jonas Lind i Örnenmålet släppt en retur på Magnus Jonssons skott. Örnen började trycka på mer efter målet och fick utdelning i den 18:e minuten när Alexander Karlsson snyggt sköt in kvitteringen från distans.

I den andra perioden kom Örnen ut som ett helt nytt lag, Munkfors var dock nära att göra 1-2 redan efter 20 sekunder men bollen tog i stolpen. Efter det var det Örnens period för hela slanten. Pontus Johansson och Kenny Frisk hade ett fint samarbete tillsammans och såg till att Örnen gjorde både 2-1 och 3-1 varav det tredje målet var ett riktigt snygg uppspel. Alexander Tedenrud bröt sig sedan loss och höll på att tappa kontrollen över bollen men slog i stället till på halvvolley och gjorde vackert 4-1 till hemmalaget. Allt flöt verkligen på för hemmalaget, Fredrik Strömner satte 5-1 bara 25 sekunder senare efter ett misslyckat utkast från målvakten Nicklas Hartwig och bortalaget begärde då timeout. Timeouten visade sig dock inte ha någon större effekt då hemmalaget fortsatte att mala på. Tedenrud satte 6-1 bara en och en halv minut senare. Den andra perioden slutade till slut hela 7-0 till hemmalaget.

I den tredje perioden drog hemmalaget ner lite på tempot och det utnyttjade bortalaget. Munkfors vann perioden med två mål mot ett och matchen slutade 9-3 till Örnen som har fått en kanonstart på säsongen. Bäst i hemmalaget var Pontus Johansson som svarade för fyra mål.

Även Örnens damer spelade under fredagskvällen men föll i en svängig match. Laget vände ett 0-2 underläge till 4-2 men förlorade till slut med 5-6. Bäst i bortalaget var Miriam Nilsson som gjorde tre mål.

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR