Örnen vände och vann

 20151019

SK Örnen såg länge ut att gå mot en tung förlust borta mot Lesjöfors/ Filipstad i söndags. Men efter en mardrömsstart kunde man vända underläge 1-4 till vinst med 5-4.
- Vi visar en stor lagmoral som tar oss tillbaka och kan vända på matchen, säger tränaren Kent Wenkler.

Text: Jonas Griberg

 Efter två raka segrar i inledningen av säsongen ville Örnen behålla sin segersvit. De fick dock ingen lyckad start när man gästade Lesjöfors/ Filipstad på bortaplan. Redan efter dryga två minuter hamnade Örnen i underläge med 2-0. Det var ett betydligt hungrigare hemmalag som tog kommandot i första perioden.

– Vi var inte alls med på tårna från start. Dem fick styra och ställa hur dem ville där ute, säger Wenkler.

Molkomslaget höjde sitt spel i andra perioden. Hemmalaget skulle visserligen öka på till 3-0 men efter att Alexander Tedenrud hittade nätet efter dryga tio minuter var Örnen tillbaka i matchen.

Tredje perioden skulle bli en riktig nagelbitare. Lesjöfors/ Filipstad såg ut att ha punkterat matchen när Anders Skoog petar in 4-1 men målet skulle bli en väckarklocka för Örnen. Kent Wenkler tog en time-out för att samla sina mannar och göra ett tappert försök till en vändning. Och vilken vändning det blev. Inom loppet av två minuter hade Molkomslaget gått upp till 4-4 efter bland annat två mål av Rickard Andersson.

– Efter att de gjort 4-1 gick vi ner på folk för att få upp vårt tempo. Det var ingen idé att skälla ut grabbarna utan vi sa att vi har allt i egna händer och det gäller att bevisa varför vi ligger i toppen av serien, säger Kent Wenkler.

Det var många som väntade på förlängning i Spångbergshallen men efter 17:37 kunde Rasmus Eriksson Vikström fullborda bortalagets vändning när han gör det förlösande 5-4 målet. Örnen står därmed på full pott efter tre spelade omgångar.

– Som nykomling känns jättebra att ha lyckats få nio poäng på tre matcher. Vi har ett lag och spel som fungerar. Matchen igår var inte vår bästa men grabbarna ska ha stor eloge som orkar vända ett tufft underläge till seger, avslutar Wenkler

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR