Segertåget fortsätter Foto: Arkiv/Villegas Petterson

Segertåget fortsätter

 20151026

SK Örnens herrar fortsätter att vinna. Igår kom fjärde raka segern för nykomlingen när jumbolaget Skattkärrs IK U besegrades på bortaplan. Och återigen blev det en storseger. Matchen slutade till slut hela 10-0.

- Resultatet speglar matchen och det var en stor laginsats, säger tränaren Kent Wenkler.

Text: Villegas Petterson

Det brukar inte vara lätt att vara nykomling. Lagen brukar oftast tippas i botten och få kämpa för varende poäng. SK Örnens herrar har dock bevisat att man är ett lag och räkna med. I gårdagens match tog laget ta i taktpinnen tidigt i matchen. Molkomslaget tog ledningen efter dryga minuten genom Oscar Strömner på passning från Daniel Dahlén. De fortsatte och trycka på och gick upp i en snabb 3-0 ledning innan klockan ens gått upp till fem minuter. Ett resultat som stod sig perioden ut.

- Vi styrde och ställde från början, vi rullade ut dom stundtals. Resultatet speglar matchen, säger Wenkler.

I den andra perioden lyckades hemmalaget stå emot Örnens dominans bra. Perioden var mållös fram till tionde spelminuten när Andreas Olsson bryter dödläget och sätter 4-0 framspelad av Eric Forsberg. Efter målet fick Örnen verkligen fart på målskyttet. Olsson utökade till 5-0 och det följdes upp av ytterliggare tre mål från bortalaget.  Matchen slutade till slut 10-0 och för andra gången iår vinner laget med tvåsiffrigt.

- Det är svårt att lyfta fram någon enskild spelare eftersom det är en stor laginsats. Eric Forsberg och Andreas Olsson gör det bra samt målvakten Jonas Lind som får hålla nollan vilket är kul, säger Wenkler.

Nu är det bara att ladda inför toppmötet på fredag. Då kommer serieledarna Väse på besök till Molkoms sporthall. Väse har också tagit full pott och har en imponerande målskillnad på 69-4. Kristian Wendel har gjort imponerande 36 poäng på de inledande fyra omgångarna.

- Svår match, jag har inte hunnit fundera på lagutagningen än. Vi måste fokusera på att spela vårt spel och inte falla in i deras. Vi går för vinst, det är ju derby och dett derby är alltid ett derby, avslutar Wenkler.

Målskyttar Örnen: Andreas Olsson 2, Pontus Johansson 2, Daniel Dahlén, Fredrik Strömner, Oskar Strömner, Mattias Ekberg, Rikard Andersson, Alexander Tedenrud.

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR