Förlust i seriefinalen för Örnen

 20151101

Det blev ett rejält målfyrverkeri när Örnens herrar tog emot IFK Väse på hemmaplan under lördagen. Trots hela sju mål framåt lyckades inte Molkomslaget vinna utan föll med 7-10 inför storpublik.
– Jag tycker vi förtjänar ett bättre öde. Vi gör en riktigt bra match mot ett lag som ska vinna serien, säger tränaren Kent Wenkler.

Text: Jonas Griberg

Det var laddat för toppmöte när tvåan Örnen tog emot serieledarna Väse inför 208 åskådare i Molkoms sporthall. Publiken fick bevittna en förstaperiod som präglades av målchanser och där nyförvärvet Pontus Johansson gav hemmalaget en drömstart redan efter 1:22. Glädjen skulle dock bli kortvarig. Väse tog över matchen mer och mer gick upp till en 2-4 ledning efter första perioden.

– Jag tycker vi börjar första perioden bra, sen får de en del snabba kontringar på oss vilket gjorde att vi fick backa hem mer och inrikta oss på försvarsspel, säger Wenkler.

Bortalaget fortsatte trycka på i andra perioden och gick inom loppet av sju minuter upp till en 2-8 ledning. Om matchen var punkterad? Nej. Oscar och Fredrik Strömmer skulle ge hemmalaget ett sista hopp inför tredje perioden med ett varsitt mål innan periodpaus.

Hur gick tankarna efter 2-8 i baken?

– Vi skulle gå ut och ha kul. Sen skulle vi vinna varje byte och varje närkamp. Försöka boxa ut dem och markera passningsvägarna vilket vi gjorde riktigt bra i andra halvan av matchen. Vi ändrade om i formationerna och spelsystemet och de fick mer problem att hantera det.

Molkomslaget kom ut i tredje perioden och kontrade in tre raka reduceringsmål till 7-8 efter att bortalaget gått bort sig i försvarsspelet. Laget var på väg mot en jättevändning men en snöplig utvisning på Henrik Östervee gjorde att Väse kunde avgöra matchen i powerplay. Trots förlusten ser tränaren Kent Wenkler många ljuspunkter i matchen.

– Över lag så gör vi en riktigt bra match. Många trodde att vi skulle åka på en storförlust men jag tycker vi visar att vi är där och nosar på dem.

Några spelare du skulle vilja lyfta fram?

– Målvakt Jonas Lind gör många viktiga räddningar. Han håller oss kvar i matchen, det är många gånger vi blir överspelade. Han gör fantastiska räddningar och skötte sig bra. Sen visar vi såklart också upp en moral som nästan går ikapp.

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR