Laget laddar inför matchen Laget laddar inför matchen Foto: Arkiv/Villegas Ptterson

Uddamålsförlust för damerna

 20151107

Trots tidigt underläge så kämpade Örnen på och hämtade upp underläge vid tre tillfällen, det räckte dock inte hela vägen och laget föll med uddamålet. - Vi var det bättre laget och förtjänade att vinna, säger tränaren Bengt Porth.

Text: Kim Eriksson 

Örnen började lite trögstartat och det utnyttjade Skattkärr som stänkte in två snabba mål i den nionde minuten.  Efter 0-2 drog Örnen upp tempot rejält och kunde efter en långboll i 12e minuten sätta reduceringsmålet genom  Therese Johansson, 1-2.

- Vi börjar matchen lite trevande men spelar upp oss efter ett tag i den första perioden och till slut gör vi en reducering, säger Bengt Porth, tränare i Örnen.

Trots hög press från Örnen hela första delen av andra perioden så lyckades bortalaget i den åttonde minuten utöka sin ledning till 1-3. Men, direkt på tekning så kontrar Örnen och sätter 2-3 genom Caroline Lundh Örnen fortsatte dominera andra perioden och till slut kom kvitteringen i den trettonde minuten genom ett välplacerat skott av Alva Jansson, 3-3. Skattkärr fick sedan ett frislag med knappa två minuter kvar av andra perioden. Malin Johansson i Örnen målet räddade flera gånger innan bortalaget fick in bollen på tredje returen.

- Ju längre matchen går desto bättre blir vi. Vi skapar mycket och har mycket skott mot mål men tyvärr är det för mycket utanför, säger Bengt Porth.

I inledningen av den tredje perioden tilldelas hemmalaget en straff och glädja hemmapubliken. Med en lätt handledsfint i sidled kunde Miriam Nilsson lägga in kvitteringsbollen i kassen, 4-4. Lyckan var kortvarig för bara 40 sekunder senare så kunde Skattkärr efter ett felpass i backlinjen ta ledningen i matchen ytterligare en gång, 4-5. Efter Ytterligare 40 sekunder på matchklockan så kontrar Skattkärr in 4-6. Hemmalaget valde då att ta timeout för att försöka komma igen. Och det gav resultat, mindre än miunten senare dundrade Örnens Pernilla Tärnler in ett slagskott till 5-6. Tyvärr för Örnens del blev det inga fler mål och laget fick se sig besegrade med uddamålet.

Porth var nöjd med lagets insats och tyckte samtliga spelare skötte sig bra. Amanda Tedenrud fick debutera och gjorde en bra insats och målvakten Malin Johansson fick göra flera bra räddningar.

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR