Örnen vinnare igen

 20151108

Örnens herrar är tillbaka som ett vinnarlag igen. Efter förlusten senast mot Väse har laget studsat tillbaka på vinnarspåret igen. Toppmötet med Storfors slutade med seger 4-2.

Text: Villegas Petterson


Efter fyra raka vinster förlorade Örnen mot serieledande i Väse senast. Igår väntade ny match hemma mot Storfors. Det stod mycket på spel inför matchen. Vid förlust hade avståndet mellan laget minskat till en poäng, nu skiljer i stället sju poäng till Örnens fördel.

 

Hemmalaget kopplade grepp om matchen redan i den första perioden. Trots att skottstatistiken var jämn och slutade med sex vardera så var det hemmalaget som var effektivast. Martin Ström satte 1-0 redan efter tre minuter, och han var effektiv. Ström utökade också ledningen till 2-0 med två minuter kvar av den första perioden.

- Martin som är tilbaka från skada gjorde det bra med sina två mål, säger Kent Wenkler, tränare i Örnen.

I den andra perioden var det gästerna som skapade mest men återigen var de för ineffektiva och det skulle Örnen utnyttja. Mattias Ekberg gjorde 3-0 i mitten av perioden och Örnen såg ut att ha matchen i hamn. Men Thomas Olsson reducerade med knappa två minuter kvar av andra perioden och tände ett visst hopp. Det hoppet släckte senare Jesper Nyberg då han gjorde 4-1 framspelad av tvåmålsskytten Ström och matchen var avgjord.

Storfors skulle förvisso reducera till 4-2 men den tredje perioden skulle mer handla om utvisningar. Hela 18 utvisningsminuter i den tredje perioden, däribland en 2+10 av Alexander Tedenrud för osportsligt uppförande.

- Domarna var inte de bästa. Det håller en ojämn nivå och blåste fel åt bägge håll flera gånger. Det gör att spelarna blir lite frustrerade, avslutar Wenkler som ändå var nöjd med segern och vill hylla laginsatsen.

I nästa omgång väntar tabelljumbon IBF Lesjöfors på bortaplan, den matchen spelas på lördag.

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR