Det blev en tuff match för Örnens tjejer borta mot Kristinehamns IBF. Det blev en tuff match för Örnens tjejer borta mot Kristinehamns IBF. Foto: Christoffer Tuulik

Krossboll avgjorde tät match

 20151115

 

Under lördagen åkte Örnens damer de fyra milen till Brogårdhallen för mötet mot tebellnian Kristinehamn IBF.
Första Örnen-målet kom efter elva sekunder mot Kristinehamn. En drömstart som bärgade för en 3-2 seger till Molkomstjejerna.

- Skönt att få med sig tre poäng, trots att vi inte gjorde vår högsta insats. De sista matcherna har vi kommit in i spelet mer. Det är bara att fortsätta på samma sätt, säger tränaren Bengt Porth.

Text och foto: Christoffer Tuulik

 

26-åriga Caroline Lundh var förste målgörare att visa var skåpet stod. Trots drömstarten fick inte bortalaget spelet att fungera i första perioden. Något som tränaren Bengt Porth inte var särskilt nöjd över.  

- Det var chockerande för mig och även resten av truppen. Det var skönt samtidigt som vi kanske tog segern i förskott och öppnade upp för ett mer aggresivt spel genom matchen.

 Enligt Porth var första perioden fylld av slarviga situationer. Där Molkomslaget hade svårt att få kontroll på bollen.

- Kristinehamnstjejerna störde oss bra, i alla situationer fanns de med och nötte boll. Trots det lyckades våran målvakt Malin Johansson hålla de borta i första perioden , säger han.

Under första periodpausen handlade snacket mycket om att vårda bollen. Molkomstjejerna hängde efter och Porth upprepade mantrat att de måste följa matchplanen.

Andra perioden började trots allt på samma nivå där Örnen bara fick korta sekvenser med boll. Kristinehamn hade övertaget men levererade trots det inte mål. Efter 11:47 in i andra perioden kom dock målet för hemmalaget.
Mot slutet av andra jämnade spelet ut sig till Örnens fördel men perioden slutade oavgjort.

Tredje perioden var bäddat för ett drama. Efter 6:25 snappade Miriam Nilsson upp en krossboll från egen planhalva och tryckte in 3-2. En ledning som Örnen höll matchen ut. 

- Ett riktigt fint passningsspel gjorde övertaget möjligt. De sista självande minuterna var nervpirrande. Kristinehamn låg på riktigt bra, säger Bengt Porth.

Nästa match för Örnen-damerna i division två spelas även den på bortaplan. där Degerfors IBK står för motsåndet på söndag.

- En nykomling i serien. De är kända för att störa motståndarna bra. Jag tror att det blir en svår match. Vi får ladda om och fightas på allvar, avslutar Porth.

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR