Örnen höll undan och vann

 20151121

Under fredagen ställdes SK Örnen mot tabellfyran Hultsberg/Björkås IBFU hemma i Molkoms sporthall. Molkomslaget drog det längsta strået och vann toppmatchen med 4-3 efter en dramatisk slutperiod.
– Jag är nöjd med vinsten och är stolt över grabbarna, säger tränaren Kent Wenkler.

Text & foto Christian Hultgren

 

Matchen började i ett rasande tempo där Erik Forsberg tryckte in ledningsmålet redan efter två minuters spel. Det snabba spelet fortsatte och i den femte minuten utnyttjade Richard Andersson en kontring och satte 2-0. Örnen såg ut att kontrollera resten av perioden men i slutskedet av perioden så reducerade Hultsberg till 2-1 genom Kevin Björklund.
Den andra perioden började i exakt samma tempo som den första. Spelet böljade fram och tillbaka, inget lag hade direkt övertaget i matchen. Hultsberg fick till ett riktigt kanonskott i den 14 minuten, men bollen gled tätt utanför Örnens mål. I slutet av perioden fick Örnen ett frislag, inte långt ifrån bortalagets mål. Rickard Andersson visade prov på pression och dundrade in 3-1 framspelad av Kenny Frisk. Hans andra mål för kvällen.

Den tredje perioden blev en gastkramning. Hemmalaget fick börja perioden med en man mer då en Hultsbergspelare blev utvisad för fördröjande av spelet. Rickard Andersson satte även 4-1 målet och fullbordade därmed sitt hattrick. Spelet blev sedan mycket mer intensivt. Molkomslaget tappade spelet och blev mycket mer osäkra. Bortalaget jobbade sig långsamt in i matchen igen och tog över mer av bollinnehavet. Tillslut fick man utdelning när Anders Edman satte 4-2 efter en soloprestation.

Anders Edman reducerade till 4-3 i den 10 minuten och Örnen hamnade i rejäl gungning. Hultsberg hade ett par giftiga skott i slutminuterna och pressade på hårt. Men Örnen höll perioden ut och vann till slut med 4-3 efter en onödigt dramatisk slutperiod.

–Siffrorna speglar inte resultatet. Vi har mycket skott på mål. Vi måste fortsätta visa ödmjukhet och fortsätta att plocka poäng, säger Kent Wenkler.

Örnen ligger nu på delad första plats i tabellen och möter i nästa match IBK Lusasken på bortaplan.

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR