Matchen bjöd på hög intensitet från båda håll Matchen bjöd på hög intensitet från båda håll Foto: David Holst Almqvist

Sent avgörande för Örnen

 20151212

Under fredagen så ställdes SK Örnen mot tabellsexan IBK Åsmyra i Molkoms sporthall. Örnen vann utan att imponera den mycket böljande matchen med 7-­4 efter en intensiv slutperiod.
– Vi kommer inte upp i våran vanliga kapacitet idag, Åsmyra ligger på bra säger tränaren Kent Wenkler.

Text: Christian Hultgren

Foto: David Holst Almqvist

 

Lagen började matchen i ett långsamt tempo. Kände på varandra och sköt några distansskott mot respektive lagens målvakt. Det blev dock inge större oroligheter. Men i den nionde minuten så fick Andreas Olsson på ett riktigt kanonskott och Örnen var nära ett ledningsmål. Intensiteten och nivån höjs i båda lagen höjdes efter den chansen. Det var dock inte Örnen som tog ledningen. För i den trettonde minuten efter en slarvig passning i försvarszon så gjorde Jimmy Svensson 0-1 för Åsmyra. Efter målet följde en fruktansvärd press mot Åsmyras målvakt från Örnen, men Åsmyra höll undan och gick till periodvila med en 1-0 ledning.

Den andra perioden som den första slutade, i ett rasande tempo ifrån båda lagen. Mycket inträffar nu i matchinledningen. Redan i den första minuten så drar Oscar Strömmer på ett mäktigt direktskott som letar sig in bland stolparna. Kvitterat till 1-­1. Bara en minut senare så drar Richard Andersson på ett mäktigt skott som dock går strax utanför målet. Det böljande spelet fortsätter, och i samma minut så tacklas en Åsmyra spelare brutalt ned i straffområdet. Domaren blåser straff. Straffen räddades av Örnens målvakt, Jonas Lind. Ytterligare en minut senare så drabbas Örnen av en kalldusch, för Åsmyra replikerade och gör 1-2 tre minuter in i perioden. Men Örnen var inte uträknat och särskilt inte Oscar Strömmer som kvitterade till 2­-2 och gjorde sitt andra mål för kvällen. Spelet var jämt med ett knappt överläge för Örnen. Både lagen pressade på hårt, men det var slutligen Örnen som får utdelning efter 8:20 på klockan då Mattias Ekberg dundrade in 3­-2. Men Åsmyra gav sig inte och hängde med i Örnens extrema tempo och kvitterade till 3-­3 genom Jimmy Svensson som gjorde sitt andra mål för kvällen. Jimmy Svensson tryckte också in ledningsmålet till 3-4 och fullbordade därmed sitt hattrick. Men Örnen både kvitterade och gick om till 5-­4 precis innan periodens slut.

Den tredje perioden blev ganska lugn, och Örnen kunde göra ytterligare två mål till och hålla ledningen perioden ut.
– Vi var lite skakade i andra perioden, men jag tycker att vi höjde oss ett snäpp i tredje perioden, totalt sätt matchen igenom tycker jag vi var alldeles för fokuserade och för taggade, säger Kent Wenkler. Örnen befäster nu sin position som delad etta i tabellen och möter i nästa match IBK Munkfors borta.

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR