Caroline Lundh gjorde fyra poäng i segern mot Munkfors Caroline Lundh gjorde fyra poäng i segern mot Munkfors Foto: Arkiv/Villegas Petterson

Lundh fixade segern

 20151217

Örnens damer tog sin femte trepoängare för säsongen när Munkfors besegrades på bortaplan. Stor matchvinnare blev lagkapten Caroline Lundh som stod för tre mål och en assist.
– Ett skönt sätt att avsluta på inför uppehållet, säger tränare Bengt Porth.

Text: Villegas Petterson


Att komma till Forsnäshallen är inte det lättaste. Det är en av de mindre hallarna i serien.
– Hallen är svårspelad, det blir tajtare spel och mindre ytor, säger Porth.

Molkomslaget hade dock inga problem med det.  De två första målen kommer efter två fina uppspel. Miriam Nilsson och Caroline Lundh låg bakom samtliga tre mål i den första perioden. Lundh gjorde de två första framspelad av Nilsson. På 3-0 målet var de ombytta roller. Den gången var det Nilsson so gjorde mål på passning av Lundh. Perioden slutade 3-1 till Örnen.
– Vi satte igång och spelade bra direkt. Kedjan med Marie, Caroine och Miriam var riktigt bra. Trot reduceringsmålet hade vi koll på grejerna, säger Porth.

I den andra perioden reducerade Munkfors till 2-3 efter halva perioden. Då smög det in en viss osäkerhet enligt Porth. Caroline Lundh åkte sedan på en utvisning men Örnen har ett bra box play och lyckades stå emot. Kort därefter utökade Sara Eriksson ledningen till 4-2 innan Lundh kunde fullborda sitt hattrick, återigen framspelad av Miriam Nilsson och göra 5-2.
– Inför tredje pratade vi om att de kommer bli energiska och mer fysiska och att vi behöver hålla i bollen och fortsätta köra på, säger Porth.

Örnen kunde försvara ledningen och den sista perioden blev mållös. Örnen avslutar första delen av serien med en tung seger och nu har nu en vila fram till åttonde januari då Lesjöfors/Filipstad kommer på besök till Molkom. Det blir dock ingen full vila för tjejerna. De kommer att spela en träningsmatch mot Värmlands distriktlag den 29 januari.

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR