Lagets målvakt Malin Johansson räddade hela 31 skott i matchen Lagets målvakt Malin Johansson räddade hela 31 skott i matchen Foto: Arkiv/Villegas Petterson

Örnen smyger sig uppåt

 20160124

SK Örnens fina form fortsätter. Igår tog laget sin fjärde raka seger när tabelltvåan GS 86 besegrades i Forshaga sporthall.
– En fantastisk insats av tjejerna, säger en nöjd Bengt Porth.

Text: Villegas Petterson


 

När lagen möttes i höstas vann Örnen med 2-0. Laget hade enligt Porth förväntat sig en liknande matchbild som sist de två lagen möttes. Molkomslaget gick upp i en 2-0 ledning efter halva perioden, båda målen gjorda av Therese Johansson. GS 86 reducerade dryga minuten senare men Örnen höll ut och vann perioden trots att hemmalaget vann skottstatistiken med 12-6.
–  Vi gick ut ganska hårt. Vi hade räknat med en liknande matchbild som sist, jag tror inte riktigt de var beredda på det. En bra första period från vår sida, säger Porth.

Den andra perioden rullade på precis som den första, Örnen gick hårt ut och skulle utöka ledningen. Johanna Eriksson gjorde 3-1 efter 5.26 på klockan. Innan perioden var slut hade molkomslaget gått upp i en fyramålsledning. Jennifer Johansson gjorde 4-1 och Therese Johansson satte 5-1 och fastställde sitt hattrick.
– Therese hade en lyckad dag, säger Porth.

I den tredje perioden mattades tempot ner från båda sidorna.  GS 86 skapade dock mycket chanser och vann skotten med 14-4. De lyckades dock bara få in ett tröstmål och slutresutatet blev 5-2 till Örnen.  Totalt vann GS 86 skotten i matchen med 33-15 men enligt Porth var de sällan nära att göra mål på dem.
– Det var sällan några farligheter, mycket av avsluten var fösare i magen på vår målvakt, säger han.

Tjejerna har nu fem poäng upp till GS 86 och har häng på en andraplats. De ska göra om seriesystemet till nästa år och en topplacering kan leda till Division 1 spel. I nästa match väntar IFK Heden på hemmaplan, ett lag som endast mäktat med en seger och huserar på jumboplatsen.

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR