Caroline Lundh och Miriam Nilsson har varit två nyckelspelare under säsongen Caroline Lundh och Miriam Nilsson har varit två nyckelspelare under säsongen Foto: Christian Hultgren

Örnen-damerna klara för Division 1

 20160221

Igår vann laget övertygande när tabellåttan Kristinehamns IBF besegrades med 5-2 hemma i Molkoms sporthall.
- Jag tycker att denna segern var övertygande särskilt efter våran första period då vi stängde matchen helt, säger Bengt Porth, tränare för SK Örnens damer.

Text och foto Christian Hultgren

 

Matchen började med ett mycket böljande spel från båda lagen. De skapades halvchanser här och där. Men inga direkt giftiga chanser. Plötsligt så i den femte minuten drog dock Örnens Elin Englund på ett riktigt direktskott som gick precis utanför Kristinehamns målvaktens mål. Efter denna chans så svängde matchen över till Örnens favör. Örnen började äta in sig i matchen och fick flera chanser.

Jennifer Johansson drog även hon på ett direktskott som Kristinehamns målvakt dock plockade lätt. Men skam den som ger sig. För när matchuret hade slagit exakt 7 minuter så gjorde Linnea Widercrantz 1-0 för Örnen. Kristinehamn försökte och hade inte långt där efter ett skott vilket gick i stolpen. Trots denna chans och att matchen ändrade karaktär och blev mer jämn, så var Örnen ett snäpp bättre. Miriam Nilsson gjorde 2-0 till Örnen i den tionde minuten snyggt framspelad av Therese Johansson. Örnen ökade sedan på till 3-0 och höll det till periodens slut.

Andra perioden började ungefär som den första. Kristinehamns hade en chans redan efter en minut men skottet gick precis utanför ena stolpen. Det var en mycket hög intensitet redan i början av perioden. En halvdan Kristinehamnschans skapades i den femte minuten men skottet motades lätt bort av Örnens målvakt. Örnen kämpade på men lyckades inte i detta skedet att stänga matchen. Lite senare i perioden så utvisades Miriam Nilsson för felaktigt avstånd vid ett frislag. Powerplay för Kristinehamn och det blev lite nerv i matchen. Kristinehamn var mycket nära en reducering då Örnens målvakt höll på att tappa in ett skott från baksidan av målet. Men Örnens boxplay stod emot. I den 14 minuten så satte Amanda Tedenrud 4-0 och det blev spiken i kistan. Vinden hade vänt och Örnen gjorde ytterligare ett mål så det blev 5-0 genom Miriam Nilsson som gjorde sitt andra mål för kvällen.

Kristinehamn putsade till siffrorna och reducerade i det absoluta slutskedet av perioden till 1-5. Tredje perioden blev en avslagen historia och det hände inte mycket. Örnen kontrollerade matchen fram till slutsignalen itredje. Kristinehamn gjorde visserligen 2-5 i den 19 minuten. Men en klar seger för Örnen som vann med 5-2.
- Över det stora hela så är jag mycket nöjd med matchen, i synnerhet med den första perioden då vi gick till periodvila med en 3­0 ledning. En riktig härlig laginsats av tjejerna, säger en nöjd Porth.

I och med segern så är nu SK Örnen klara för division ett spel. Laget kan bli sämst trea i tabellen. Två matcher återstår och nästa match för Örnen är borta emot Degerfors IBK.

 

 

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR