SK Örnen vann toppmötet mot Lesjöfors/Filipstad

 20161112

Det var ettan mot trean som möttes på fredagskvällen i Värmlands Division 4 östra. SK Örnen med mycket frånvaro på backsidan kom till Spångbergshallen för att inta första platsen i serien.

Matchen började i ett ganska lugnt tempo med Örnen som det spelförande laget och 0-1 kom bara efter 42 sekunder genom SSL-nyförvärvet Andreas Bengtsson. Örnen fortsatte att behålla taktpinnen perioden igenom och utökade till 0-2 genom Pontus Johansson. Tränaren Kent Wenkler är nöjd med spelet i första perioden:

- Vi styr spelet i första perioden och får utdelning på de chanser vi har.

Örnen kommer ut till andra perioden med en 0-2 ledning och börjar slappna av. Efter en utvisning på Örnen kan Lesjöfors/Filipstad reducera till 1-2. Örnen behåller ledningen perioden ut men är inte nöjda. Bortalaget skapar många chanser men gör inga mål i andra perioden.

- Vi spelar inte bra i andra perioden. Vi har dåligt fokus i såväl passningar som avslut mot mål och perioden blir väldigt hackig med tanke på mycket utvisningar som inte gynnar oss, säger Kent Wenkler.

En tredje period väntade som skulle bli otroligt spännande. Örnen spelar upp sig och styr matchen i 15 minuter. Ännu en utvisning drabbar Örnen och det tar Lesjöfors/Filipstad till vara på. 2-2 kommer 16:23 in i matchen och där trodde alla att matchen skulle förbli oavgjord. Efter chanser fram och tillbaka kom ett sista läge. Med endast tre sekunder kvar sätter poängkungen Martin Ström efter bra förarbete av lagkaptenen Kenny Frisk segermålet som innebär 2-3 och seger för de orangea örnarna från Molkom.

- Otroligt viktig seger där jag tycker att vi är det bättre laget hela matchen men den satte långt inne.

Denna vinst innebär att SK Örnen är uppe på en andraplats med fyra vinster och två oavgjorda på sex matcher. Nästa match är på fredag då Örnen tar emot Åsmyra i Molkoms sporthall.

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR