Skriv ut sidan
Spelartruppen 16/17 Spelartruppen 16/17 Foto: Privat

”Tre poäng som ska bärgas”

 20170120

Efter förlusten mot Storfors åkte SK Örnen ner till en tredjeplats i division 4 östra. På fredag är örnarna ute efter revansch när Karlstads IBK gästar Molkoms Sporthall.

SK Örnen åkte på en tung förlust i den senaste omgången borta mot Storfors, ett sent avgörande från hemmalaget gjorde att Örnen halkade ner från etta till trea i tabellen, ett poäng bakom Storfors och på samma poäng fast sämre målskillnad som Hertzöga. En tabellplacering som tränaren Kent Wenkler inte är nöjd med.

– Jag är verkligen inte nöjd med tabellplaceringen. Med det laget vi har och så som vi har spelat borde vi leda serien med flera poäng, säger Kent Wenkler.

På fredag kväll, klockan 20.15, väntar Karlstads IBK som för närvarande ligger näst sist i tabellen. Men laget kommer från en 7-5 seger mot Munkfors, som var Karlstads första seger för säsongen.

– Karlstad är luriga och risken för underskattning finns alltid, men det här är en match som vi måste vinna. Det är tre poäng som ska bärgas, säger Kent.

Sju matcher återstår på säsongen och titelracet är jämnare än någonsin den här säsongen. För Örnens del har man inte allt i egna händer längre.

– Jag tror Storfors kommer att tappa poäng, men man vet aldrig. Vi behöver avsluta starkt för att vinna serien, säger Kent.

Text: Fredrik Finnebråth