Glada miner när Örnen tog över serieledningen Glada miner när Örnen tog över serieledningen Bild: Fredrik Finnebråth

Örnen upp i serieledning

 20170127

 

Det var aldrig något snack. Örnen krossade Olsäter med 7-1 och går i och med segern upp i serieledning.

Örnen lade gasen i botten direkt när Olsäter gästade Molkoms sporthall under fredagskvällen. 1-0 för hemmalaget kom redan 02:25 in i matchen efter en tilltrasslad situation framför mål där Rickard Andersson höll sig framme. När samma spelare sedan fullbordade sitt hattrick efter endast 13 minuters spel talade mycket för att siffrorna skulle rinna iväg.

– Vi öppnade matchen väldigt bra och följde vår gameplan till hundra procent. Sedan tyckte jag vi behöll lugnet och kontrollerade spelet, säger tränaren Kent Wenkler.

Olsäter kunde genom ett imponerande målvaktsspel från Andre Thorslund hålla siffrorna nere en aning, men inte ens han kunde göra något när Andreas Bengtsson serverade Martin Ström till 5-1 efter en snygg frislagsvariant.

– Vi gör en bra match och släpper inte till många målchanser. Alla tre kedjor bidrar både offensivt och defensivt, säger hattrickskytten Rickard Andersson som trots tre mål och pris som matchens lirare tycker det finns mer att hämta.

– Det var skönt eftersom jag inte har gjort så många mål den här säsongen. Ifjol gick det bättre, säger Rickard Andersson.

Slutresultatet skrevs till 7-1. Siffror som sett till skott och spelövertag kunde ha blivit ännu större. 34-11 i skott till Örnen talar sitt tydliga språk. Kent Wenkler väljer även han att peka på lagets insats efter krossen.

– Jag vill lyfta fram kollektivet. Alla tre formationer gör mål idag och vi gör det svårt för Olsäter att komma till några lägen. Vi spelar med fart när vi har bollen och de som inte har bollen rör sig väldigt bra, säger Kent Wenkler.

I och med segern leder Örnen division 4 östra, detta efter att Hertzöga samma kväll förlorade mot Munkfors och tidigare serieledaren Storfors bara fick 3-3 mot Hultsberg/Björkås IBF U. Örnen har nu allt i egna händer.

– Vi har ett guldläge. Det är aldrig roligt att behöva förlita sig på andra lag. Nu måste vi fortsätta vår form framöver på samma sätt så räcker det förhoppningsvis till att nå vår målsättning inför säsongen – att vinna serien, säger Kent Wenkler.

Text: Fredrik Finnebråth

 

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR