Skriv ut sidan
Örnens segerlycka gick inte att ta miste på. Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

Örnen till division 3

 20170312

Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
– Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

Förutsättningarna på förhand var glasklara. Vinst eller oavgjort för Örnen och det skulle bli ett avancemang upp till divison 3.

Molkomslaget darrade inte på manschetten. Efter en något trevande första period där laget tappade en 2-0-ledning fick Kent Wenkler vidta åtgärder.
– Vi gick ner på folk och jag sa till laget att ta det lugnt och hitta tillbaka till positionerna, säger han.

I den andra perioden small det direkt. 18 sekunder tog det innan den totala poängligatvåan, Martin Ström, satte 3-2 till Örnen. Det målet blev viktigt för utgången av matchen.

– Vi hittade tillbaka och fick ett lugn. Efter det viktiga 3-2-målet blev det proppen ur för oss, säger tränare Kent.

Mycket riktigt blev det proppen ur. Fyra mål kom inom loppet av elva minuter och Hultsberg begärde timeout. Men det hjälpte föga när Örnens lagkapten, Kenny Frisk, snappade upp en boll och sköt via målvakten Henric Svanström och in. Ett mål som han kunde ha tagit i en i övrigt oklanderlig insats.

Ställningen inför den tredje perioden var 9-3 till örnarnas favör. En period laget kontrollerade totalt.
– Vi spelade mest av den tredje perioden. Vi läste dem bra och höll dem på utsidan. Jag var aldrig orolig, säger Pontus Johansson.

Det dröjde till minut tolv innan ett reduceringsmål skulle komma. Detta genom den sylvassa Marcus Frödén. Men bara 59 sekunder senare lyckades Martin Ström än en gång hitta målet. Assisterat av sin radarpartner Andreas Bengtsson!

Slutresultatet skrevs som sagt till 10-5. Efteråt firade laget tillsammans med de 212 personer på plats. Nästa säsong spelar Örnen i division 3.

 

Mer om Örnens avancemang kommer att publiceras här under veckan