Skriv ut sidan

Wenkler vill spetsa truppen

 20170313

I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
– En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

Inför säsongen var målsättningen att gå genom serien obesegrade. Något man inte lyckades med. Kents förklaring till detta är en något strulig höst.
– Vi hade lite problem under hösten. Där vi spelade oavgjort mot lag vi egentligen ska vinna emot. Därför hade vi några lagmöten.

Vad sa ni på dem?
– Att hitta en stabil grund och att bygga bakifrån. Även att inte hajpa matcherna inför utan gå ut och spela dem.

Detta gav resultat och alla minns väl knallen hemma mot GS86 i DM där laget vann med 9-6 och blev i och med det historiska med sin semifinalplats.

Föreningen kommer ha kvar stora delar av truppen till nästa säsong. Den enda som det är klart kommer lämna är Jesper Nyberg som flyttar hem till Stockholm.
Nu vill tränaren spetsa till laget ytterligare för att bli ett lag att räkna med även i division 3.
– Vi letar mest efter en playmaker. Sen även en ersättare till Jesper förstås. Vi vill ha en tuff konkurrenssituation i laget.

Laget har dessutom tillsatt en ny sportchef i form av centergeneralen Andreas Bengtsson som alltså blir spelande sportchef. Ett val Wenkler är nöjd med.
– Andreas är en person med många kontakter som kommer förstärka upp föreningen på ett bra sätt, säger han.

Efter gårdagens match hade både tränare Kent och sportchef Andreas ett långt snack med Hultsbergs/Björkås skarpskytt Marcus Frödén. Kent vill inte säga något men bekräftar att intresset för Frödén finns. Om det träder i kraft är det verkligen en spelare som skulle spetsa till laget.