Per-Erik Johnsson har vunnit två SM-guld med Färjestad. Per-Erik Johnsson har vunnit två SM-guld med Färjestad. Foto: Daniel Briander

”Perra” i båset – mot Färjestad

 20150115

När Modo möter Färjestad i kväll gör man det med värmlänningen Per-Erik ”Perra” Johnsson i båset. Han har fått en tuff start med tre raka förluster i sin nya klubb, men väljer att se matchen som en stor möjlighet.

– Det skulle höja självförtroendet att slå Färjestad, säger han.

Text: Oscar Lebisch
Foto: Daniel Briander

 

Molkomsbekante  ishockeytränaren ”Perra” har nyligen tagit över krisklubben Modo i SHL. Han har inte fått någon drömstart i sin nya klubb, utan får se tillbaka på idel förluster under sina tre första matcher i båset.

– Jag tycker ändå det känns ganska bra. Vi har fått en liten spelmässig höjning tycker jag, och övriga i och runt laget verkar hålla med, säger han.

Som om inte raden med förluster skulle vara nog så drabbades laget dessutom i veckan av ännu en tuff smäll. Lagets storstjärna William Nylander, 18, som varit utlånad till Modo från NHL-klubben Toronto Maple Leafs blev återkallad till Kanada för resten av säsongen.
– Det är klart att det är tufft att bli av med William. Han är en jätteduktig spelare, men vi får acceptera att han är borta nu och köra vidare med det vi har. Jag tror att ledningen letar efter eventuella ersättare, men vi kan ju inte plocka in vem som helst.

På frågan om varför det gått så trögt för årets upplaga av Modo är ”Perra” osäker, men han gissar att medelåldern i laget spelar roll.
– Vi har många unga killar i laget som är ganska nya på den här nivån. De har inte samma erfarenhet som spelare som varit med en längre tid, menar han.

 

Tufft att möta Färjestad

Under torsdagskvällen står ”Perras” tidigare klubb Färjestad för motståndet. Ett kärt återseende med många gamla bekanta, menar han, men inte så mycket mer än så.
– Nej, nu har jag mött dem så många gånger sedan min tid där så det är väl ungefär som vilken match som helst numera.

Han medger dock att matchen blir oerhört tuff, men att det är ett strålande läge för Modo att återvinna självförtroendet.
– Det är en tuff match. De har en god form och är väldigt starka i sina spelvändningar så vi måste ha tålamod.  Vi måste våga sätta press på egen hand och tro på seger.

 

 

 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR