Rallyt fyller Fyrbo

 20110210
img_2721_mini
Belgarna Michel Warnier, Paul Renard, Jaques Louis, Marc Depressaux och Fabrice Paquay är några av de rallyfantaster som sökt sig till vanrdahemmet i Fyrbo. Här inväntar de glatt middagen.

I går gick startskottet för tävlingen Rally Sweden, som lockar en drös människor från olika länder till Värmland. I Älvsbacka utanför Molkom drar man nytta av detta. Där hyr byalaget Älvan ut boende på vandrarhemmet i Fyrbo, som bland annat lockat till sig ett gäng rallytokiga belgare.

Många långväga gäster söker sig i veckan till Värmland för att titta på rally. Kristina Fransson på Karlstad-Hammarö turistbyrå menar att många rallyåskådare väljer boende norrut i länet.
- Vi har inte direkt upplevt något tryck på boendeförfrågningar här i Karlstad. Jag tror att det är högre tryck längre norrut, som i Torsby och Hagfors. Sen finns det andra kanaler, många hör av sig direkt till boendet istället för via oss, säger hon.

Belgare och fransmän
Ett ställe som drar folk i veckan är vandrarhemmet Fyrbo i Älvsbacka. Därifrån har gästerna ungefär tre och en halv mil till Hagfors, där helgens starter går.
Förutom svenskar har även några belgare och fransmän valt Fyrbo som bas för rallyåskådandet. Sammanlagt kommer 25 gäster att bo där under veckan, vilket innebär att där är fullsatt.
- Det är mest återkommande gäster, som har varit här tidigare år. Sen har några bokat via Destination Värmland, säger Birgitta Öjersson i byalaget Älvan, som hyr ut vandrarhemmet.  

"Vi gillar snön"
En av de återkommande gästerna är Fabrice Paquay från Belgien, som tillbringar rallyveckan i Fyrbo för femte året i rad.
- Vi hörde först om det här stället för fem, sex år sedan av en vän som varit här. Nu skriver vi brev till Birgitta varje år i september och bokar, skrattar han.
I år är de nio belgare som tagit ledigt från sina jobb och åkt till Sverige för att titta på rally, trots att ingen landsman är med i tävlingen.

Bästa rallyt
Fabrice berättar att belgare generellt är väldigt intresserade av motorsport och att hans gäng inte hejar på någon särskild förare. Han berättar också varför det är värt att åka ända till Sverige för att titta.
- Vi gillar snön, den finns inte i Belgien. Sen är det ju det bästa rallyt också, säger han.
 • Manchester magasin är ute

  Här kommer vår slutprodukt i form av ett magasin om den engelska industristaden Manchester. God läsning och tack för detta år! 

  // redaktionen och chefredaktör Ina Sollander 

   

  Här är länken till magasinet

 • Wenkler vill spetsa truppen

  I och med Örnens seger går laget upp till division 3. Nu tittar Kent Wenkler tillbaka på en bra säsong.
  – En fullt godkänd säsong, säger en märkbart lättad Kent.
  Samtidigt är Molkomslaget i full gång med förberedelserna inför nästa säsong.

 • Örnen till division 3
  Örnens segerlycka gick inte att ta miste på.

  Örnen till division 3

  Örnen besegrade Hultsberg IBK med 10-5. I och med det är avancemanget till division 3 klart.
  – Så jävla gôtt! Vi är så värda det här, säger fyramålsskytten Pontus Johansson.

 • Reportage: Molkoms Judoklubb

  Ett reportage om den välrenomerade Molkoms Judoklubb.

  Detta reportage kan ni läsa som en PDF fil HÄR